Word lid

Kom je uit de regio Veghel, Zijtaart of andere plaats in de buurt en fiets je alleen of met een vriendengroepje en wil jij je graag aansluiten aan een toerclub kom dan geheel vrijblijvend een aantal keren fietsen met WTC-Zijtaart.
Wielertoerclub Zijtaart bestaat uit een enthousiaste groep fietsers uit de buurt en iedere zondag worden door de verschillende groepen een toertocht gereden tussen de 60 en 90km door het Brabantse land. We rijden in vier verschillende groepen met ieder een eigen specifieke snelheid variërend van 31-33 km/u voor de A-groep, 28-30 km/u voor de B-groep, 26-28 km/u voor de C-groep en daarnaast nog een grote damesgroep. Op woensdag rijdt er een seniorengroep.

Per groep zijn er tussen de 10 en 20 deelnemers waardoor er veilig gereden kan worden. Onderweg wordt er halfweg door alle groepen op dezelfde plaats gepauzeerd voor een kop koffie.
Het rijden in een groep gaat sneller en vergt discipline en stuurmanskunst. Nieuwe leden worden hierin goed begeleid en worden gekoppeld  aan een buddy die uitleg geeft over het rijden in groepsverband. Er wordt ook gebruik gemaakt van een wegkapitein die opgeleid is door de NTFU.

De routes die gereden worden gaan voornamelijk over landelijke wegen om zo veel mogelijk het drukke verkeer te mijden.
Onder activiteiten staat een overzicht van de routes, vertrektijden, afstanden en pauzeplaatsen. Vertrek van de tochten is bij Café-zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55 te Zijtaart.

Voordelen lidmaatschap:

  • Bieden de gelegenheid om op diverse dagen per week in groepsverband te fietsen
  • Het fietsen van aantrekkelijke wisselende maar goed verkende routes
  • Dit in een tempo dat bij je past.
  • Een toerleider/wegkapitein per groep die de route heeft voorbereid en zorgt voor een haalbare sportieve inspanning voor de hele groep.
  • Een sociaal en vooral gezellige fietsclub.
  • Fiets- clubkleding tegen een voordelig tarief.

Aanmelden als lid

Aanmelden kan door te bellen met +31 6 51148048 (Maurice)  of +316 24707224 (Annie) of door het formulier op de contactpagina in te vullen en te versturen.

Er zal dan zo spoedig mogelijk met u contact worden opgenomen.