Klaver van Brabant 16 april 2023

Klaver van Brabant dit jaar voor het goede doel: Duchenne Heroes


Wieler Tour Club Zijtaart organiseert al tientallen jaren de Klaver van Brabant. Op zondag 16 april 2023 kunt u weer starten. Er zijn ook nu weer mooie routes voor u uitgestippeld. Dit jaar staat deze mooie wieler- en graveltocht in het teken van Duchenne Heroes. Sam van Dommelen (20 jaar) uit Zijtaart heeft de zeldzame spierziekte Duchenne. Dorpsgenoot Patrick van den Elzen gaat dit jaar weer meedoen met de offroad uitdaging Duchenne Heroes. Samen met het Pepteam4Sam fietst hij deze MTB/gravelbike tocht: 7 dagen, 3 landen, 100/70 km per dag, 1 doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Benieuwd naar deze mooie challenge? Vraag het de vrijwilligers van het Pepteam4Sam die op de verzorgingspost aanwezig zijn of kijk op www.duchenneheroes.nl.

 

Klaver van Brabant

Je kunt kiezen uit maar liefst 4 totaal vernieuwde en gevarieerde routes. De racefietsers kunnen kiezen uit een route 90 of 118 km. Pak je de gravel- of mountainbike, dan hebben we mooie routes van 79 of 103 km. De gravelroutes gaan beiden naar het hoogste punt van Meierijstad en bieden daarmee een extra uitdaging. Voor alle deelnemers is er halverwege de routes een uitgebreide verzorgingspost in Zijtaart. Vrijwilligers van het Pepteam4Sam bemannen deze post.

 

Inschrijven
Het inschrijfgeld is € 9,- bij voorinschrijving en bedraagt € 10,- op de dag zelf. De opbrengst gaat naar onderzoek voor behandeling van Duchenne. Fietsers met een PLUS account bij Fietssport.nl of met een NFTU-lidmaatschap betalen €7,- bij voorinschrijving en € 8,- op de dag zelf. Voorinschrijven kan via www.fietssport.nl. (Road: https://fietssport.nl/toertochten/54509 of Gravel: https://fietssport.nl/toertochten/54510). Het is voor iedereen die vlot de weg op wil aan te raden om gebruik te maken van de voorinschrijving.

 

Alle routes zijn op GPS beschikbaar. 

Na inschrijving kunnen de deelnemers het GPX-bestand downloaden, zodat men de route daarna op de fietscomputer kan zetten. Dit is belangrijk om te doen, omdat de tochten niet zijn uitgepijld.

 

Start
Deelnemers kunnen starten op zondag 16 april 2023 tussen 08.00-10.00 uur vanaf Café Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55 in Zijtaart (telefoon: 0413-363 638). Vragen vooraf kun je mailen naar marco.breedveld@gmail.com.